VOETBAL24 okt '14 21:57

ADO wint thuis van Dordrecht

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft voor het eerst in zeven eredivisiewedstrijden weer eens gewonnen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Henk Fraser was vrijdag met 2-0 te sterk voor FC Dordrecht, mede dankzij al het achtste doelpunt van het seizoen van Michiel Kramer.

Het openingsdoelpunt van de lange spits was één van de spaarzame hoogtepunten in het kansarme duel. Kramer tikte na 16 minuten binnen op aangeven van Xander Houtkoop, die links voorin de geblesseerde Roland Alberg verving. Bij de formatie van Henk Fraser mocht ook Vito Wormgoor weer eens aantreden. De verdediger speelde op de plek van de geschorste Wilfried Kanon.

Dordrecht liet pas in het slot van de eerste helft echt wat zien, al was Robin Gosens eerder met een schot al kansrijk. De middenvelder schoot echter recht op doelman Martin Hansen. Vlak voor rust kwam Dordt nog gevaarlijk opzetten, onder anderen via basisdebutant Ibrahima Touré. De door Dordrecht zelf opgeleide aanvaller mocht van trainer Ernie Brandts beginnen, omdat hij volgens de coach in tegenstelling tot Mart Lieder en Rick ten Voorde wel een bal kan vasthouden. Het potige spitsje kreeg echter zelden de kans om een ploeggenoot te bereiken.

'Voetballen'

Wel had Dordt regelmatig het spel in handen, wat het thuispubliek niet bepaald zinde. Het Haagse 'voetballen' schalde regelmatig van de tribunes in het drijfnatte Kyocera Stadion. Slechts af en toe kon het Haagse publiek opveren, vooral als Kramer weer eens in scoringspositie kwam. Josimar Lima kon in de 51e minuut maar net voorkomen dat Kramer zijn negende maakte. Dat zijn er overigens net zo veel als heel Dordrecht dit seizoen heeft gemaakt.

Een kwartier voor tijd besliste Mathias Gehrt het duel in Haags voordeel. De Deen ging langs doelman Filip Kurto en punterde de bal al glijdend in het doel: 2-0. Hij bezorgde Dordrecht al de zevende nederlaag van het seizoen. Alleen de openingswedstrijd van het seizoen werd door de promovendus gewonnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen