VOETBAL28 sep '14 14:33

Excelsior verzuimt slap Cambuur te kloppen

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - SC Cambuur heeft zondag een punt overgehouden aan het uitduel met Excelsior.

EPA
EPA

De Friezen, die na een sterk begin van het seizoen keurig in de subtop staan, kwamen in Rotterdam tot 1-1. Met dat resultaat mocht de ploeg van trainer Henk de Jong zeker niet ongelukkig zijn.

Excelsior was stukken feller aan het duel begonnen. Na het eerste half uur had het al 3-0 voor de thuisploeg kunnen staan. Het was echter alleen Tom van Weert die doel troef. De aanvaller anticipeerde na 21 minuten het beste op een lange bal, stuitte eerst nog op doelman Leonard Nienhuis, maar had in de rebound geen enkele moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

Vlak daarvoor had Rick Kruijs nog een flinke kopkans gemist, terwijl Daryl van Mieghem net na de 1-0 zijn voet niet tegen een voorzet van de linkerkant kreeg. Ook in het restant van de eerste helft waren de beste kansen voor Excelsior, maar Jordan Botaka (voorlangs) en Van Weert (over) faalden in de afwerking.

Het slappe begin van Cambuur kwam met name Daniël de Ridder en Erik Bakker duur te staan. Zij mochten in de rust achterblijven in de kleedkamer. Sander van de Streek en Furdjel Narsingh waren hun vervangers. Veel hielp het aanvankelijk niet. Excelsior bleef de gevaarlijkste ploeg en leek na een uur via Jeff Stans zelfs op 2-0 te komen. Het rollertje van de middenvelder belandde in de verre hoek, maar omdat Van Weert volgens de arbitrage voor de neus van Nienhuis buitenspel zou hebben gestaan, keurde scheidsrechter Dennis Higler de treffer af.

In plaats van 2-0 stond het enkele minuten later 1-1. Bartholomew Ogbeche, net op tijd fit verklaard, rommelde een rebound achter doelman Gino Coutinho. Martijn Barto had het leed voor Excelsior een kwartier voor tijd zelfs groter kunnen maken. De spits schoot via Excelsior-verdediger Sander Fischer echter tegen de paal. Stans was in de slotminuut nog heel dicht bij de winnende treffer, maar Nienhuis redde knap op zijn schot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen