VOETBAL30 mrt '14 16:38Aangepast op 30 mrt '14 16:57

Willem II sloopt Jong Ajax met 7-1

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - Willem II heeft zondag voor eigen publiek een monsterzege geboekt op Jong Ajax.

ANP
ANP

De nummer 2 van de Jupiler League versloeg de Amsterdamse beloften met liefst 7-1. Daardoor werkt Willem II met een achterstand van 4 punten toe naar de topper vrijdag tegen koploper FC Dordrecht. De Tilburgers hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de aanvoerder van de ranglijst.

Tobias Sana bracht Jong Ajax in de 7e minuut nog wel op voorsprong in het Koning Willem II-stadion, maar daarna werd de ploeg van trainer Alfons Groenendijk (ex-Willem II) weggespeeld door de thuisclub. Bruno Andrade scoorde drie keer voor rust, Ruud Boymans maakte er twee en de andere Tilburgse doelpunten kwamen van Terell Ondaan en Ali Messaoud.

FC Dordrecht won vrijdag al met 1-0 van Helmond Sport en blijft Willem II daardoor voorlopig voor. De titelstrijd in de Jupiler League kan vrijdag in Tilburg wel eens zijn climax krijgen als de nummer 1 en 2 tegenover elkaar staan.

FC Den Bosch nestelde zich zondag op de zevende plaats door een soepele overwinning op FC Oss: 3-0. Erik Quekel, Maarten Boddaert en Furghill Zeldenrust verzorgden de productie van Den Bosch. De amateurs van Achilles'29 hadden weer eens wat te vieren, door op het eigen sportpark De Heikant te winnen van Telstar. Thijs Hendriks maakte na bijna een uur spelen het enige doelpunt: 1-0. Achilles'29 staat nog steeds op de laatste plaats, maar is FC Oss tot op 2 punten genaderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen