VOETBAL24 sep '14 20:30

Milik scoort zes keer voor Ajax

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft woensdagavond in het Olympisch Stadion fluitend de derde ronde bereikt van het KNVB-bekertoernooi.

ANP
ANP

De landskampioen was met 9-0 veel te sterk voor de amateurs van stadgenoot JOS Watergraafsmeer. De Pool Arkadiusz Milik blonk uit in de Amsterdamse derby. Hij scoorde zes keer en was bij de drie andere treffers betrokken.

Het was een wedstrijd vol Amsterdamse nostalgie en sentiment in het Olympisch Stadion. Het vroegere J.O.S. was ooit buurtgenoot van Ajax in de Watergraafsmeer. De legendarische coach Rinus Michels begon in de beginjaren 60 zijn trainersloopbaan bij de Amsterdamse amateurclub. In 1959 speelden beiden clubs ook al tegen elkaar in het KNVB-bekertoernooi. Ajax zegevierde destijds met 8-3.

Bij Ajax kregen nogal wat spelers rust na de klassieker zondag tegen Feyenoord in de Kuip (0-1). Alleen Ricardo van Rhijn, Davy Klaassen en Lucas Andersen hadden opnieuw een basisplaats. Doelman Diederik Boer en aanvaller Queensy Menig, die na de rust inviel voor Klaassen, maakten hun officiële debuut bij Ajax.

Menig nam het zesde doelpunt van Ajax voor zijn rekening. Ook Ricardo Kishna en Lucas Andersen kwamen tot scoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen