VOETBAL30 nov '14 16:26

PEC heeft gemakkelijke middag tegen Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior Rotterdam heeft voor het eerst sinds de promotie naar de eredivisie een wedstrijd op eigen veld verloren.

ANP
ANP

PEC Zwolle won zondag kinderlijk eenvoudig met 5-0 van de Kralingers. Stef Nijland en Mustafa Saymak waren ieder met twee doelpunten belangrijk voor de ploeg van trainer Ron Jans.

Tot zondag had Excelsior van de zes wedstrijden op het knusse Woudestein er drie gewonnen en drie gelijk gespeeld. Niet alleen de resultaten in eigen huis, maar ook het vertoonde spel van de promovendus oogstte veel lof. Trainer Marinus Dijkhuizen laat zijn formatie vrijwel altijd aanvallend voetballen, waarbij de creatieve spelers als Jeff Stans en Jordan Botaka vrijheid krijgen om te doen wat ze willen.

Dat gebruikelijke strijdplan kwam zondag echter geen moment tot uitvoering op het Rotterdamse kunstgras. Excelsior begon nog wel aardig aan het duel, maar PEC creëerde de meeste dreiging. Na zeventien minuten braken de gasten de ban. Jody Lukoki kwam, zoals vaak zondag, gevaarlijk door op rechts en bediende Nijland. De vervanger voor de geschorste Tomas Necid prikte beheerst de 0-1 binnen.

Niet bij machte

Excelsior probeerde na de achterstand wel terug te komen, maar was niet bij machte om het de Zwollenaren lastig te maken. Mustafa Saymak in de 26e en Jesper Drost in de 28e minuut zorgden er zelfs voor dat PEC de voorsprong nog voor rust vergrootte naar 0-3.

Dijkhuizen zag zijn spelers na rust wel meer op de helft van PEC voetballen, maar kansen kwamen er nauwelijks. Nijland zorgde zelfs al snel voor de 0-4 na een fraai uitgespeelde aanval, waarna Saymak de eindstand op het scorebord bracht: 0-5. Dat de score niet verder opliep was te danken aan Drost, die voor een leeg doel naast schoot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen