VOETBAL22 aug '14 15:31Aangepast op 22 aug '14 16:08

Mahi meteen in wedstrijdselectie FC Groningen

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Mimoun Mahi kan zondag al zijn eredivisiedebuut voor FC Groningen maken.

ANP
ANP

De 20-jarige middenvelder werd vrijdag definitief gecontracteerd door de Noorderlingen en is door coach Erwin van de Looi meteen opgenomen in de wedstrijdselectie voor het uitduel met ADO Den Haag. Mahi, die overkomt van Sparta Rotterdam, heeft voor drie seizoenen getekend.

Dat Mahi gelijk inzetbaar is komt Van de Looi goed uit. Groningen kampt met de nodige blessuregevallen. Zo zijn Lorenzo Burnet, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Martijn van der Laan zondag niet inzetbaar. Dat geldt ook voor de ongelukkige Nick Bakker, die woensdag op de training door zijn knie ging. Bakker was net terug van een zware knieblessure en hoopte spoedig zijn rentree te maken, maar moet de terugkeer nu opnieuw uitstellen.

,,Zondag hebben we weer een zware testcase'', aldus van de Looi. ,,ADO Den Haag is een fysieke ploeg met een uitstekende uitstraling om te winnen. Zoals vaker in de eredivisie moet je zelf echt goed zijn om die wedstrijd te winnen. We hebben in de eerste twee wedstrijden laten zien dat we dat bij vlagen zijn, maar ook bij vlagen niet.''

Henk Fraser kan bij ADO nog geen beroep doen op Mathias Gehrt. De Deense middenvelder heeft nog steeds last van zijn lies. Het is daarnaast onzeker of Vito Wormgoor kan spelen. De verdediger heeft last van zijn kuit. Mitchell Schet keert terug van een schorsing.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen