VOETBAL23 nov '14 10:47

Messi trots op unieke prestatie

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Lionel Messi moest zaterdag na zijn historische 'hattrick' tegen Sevilla even terugdenken aan zijn eerste doelpunt ooit in de Primera División.

EPA
EPA

Als zeventienjarige scoorde de Argentijnse aanvaller in mei 2005 tegen Albacete voor het eerst in de Spaanse voetbalcompetitie.

,,Ik had toen nooit durven dromen van het breken van records, laat staan het 'eeuwige' topschuttersrecord van de legendarische Telmo Zarra'', zei Messi, die daar in amper tien jaar tijd toch in is geslaagd.

Tegen Sevilla nam Messi het record over van Zarra, die sinds 1955 met 251 doelpunten de topschutter aller tijden van de Primera División was. Met drie treffers bracht de Argentijn zijn totaal op 253, in 289 wedstrijden. ,,Ik heb dit alleen maar kunnen bereiken door de steun van vele mensen. Daarom wil ik deze prestatie opdragen aan iedereen die me hierbij heeft geholpen.''

Na de wedstrijd tegen Sevilla werd Messi door zijn ploeggenoten op de schouders genomen. Hij verliet door een erehaag het veld van Camp Nou.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen