VOETBAL1 okt '14 22:47

Atlético Madrid verslaat Juventus

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Als eerste ploeg dit seizoen is Atlético Madrid erin geslaagd de gesloten defensie van Juventus open te breken.

EPA
EPA

De Spaanse kampioen klopte de Italiaanse titelhouder woensdag in de Champions League met 1-0. Arda Turan zorgde er met zijn treffer in de 74e minuut voor dat doelman Gianluigi Buffon voor de eerste keer dit voetbaljaar een bal uit het net moest halen.

Zodoende doet de verliezend finalist van vorig seizoen weer helemaal mee in groep A, na de onverwachte nederlaag 2 weken geleden bij Olympiakos Piraeus (3-2). Het duel tussen de kampioenen van Spanje en Italië verdiende eigenlijk geen winnaar. De toeschouwers in het Estadio Vicente Calderón kregen een schaakspel voorgeschoteld, waarin beide ploegen elkaar in hun greep hielden. Atlético Madrid wist de ijzersterke defensie van de 'Oude Dame' amper aan het wankelen te brengen. Juventus heeft in de Serie A nog altijd geen doelpunt tegen gekregen en staat daarin met de maximale score van 15 punten aan kop.

Op bezoek in Estadio Vicente Calderón gaven doelman Buffon en zijn betrouwbare verdedigers ook nauwelijks iets weg. Lange tijd stond de grootste kans voor de thuisclub nota bene op naam van Martín Cáceres, de Uruguayaanse mandekker van Juventus die een van richting veranderde bal met zijn hand onbedoeld bijna in eigen doel sloeg. Cáceres werd echter gered door Buffon én de Duitse scheidsrechter Felix Brych, die de handsbal niet bestrafte.

Voorzet

Een kwartier voor tijd brak Arda Turan de wedstrijd uit het niets open. De Turk tikte een voorzet vanaf de rechterkant van Juanfran met de punt van zijn voet achter Buffon, die daardoor voor het eerst in lange tijd weer eens werd gepasseerd (1-0). Het onmachtige Juventus slaagde er vervolgens niet meer in een slotoffensief te ontketenen. De 'Oude Dame' kwam opvallend genoeg tot geen enkele uitgespeelde kans. Carlos Tevez, die in de eerste groepswedstrijd tegen Malmö FF (2-0) beide doelpunten voor zijn rekening had genomen, bleef in Madrid onzichtbaar evenals zijn aanvalsmaat Fernando Llorente.

Markus Rosenberg bezorgde Malmö met twee treffers een overwinning op Olympiakos, dat aantrad met Ibrahim Afellay in de basis (2-0). Daardoor staan alle ploegen in groep A na twee wedstrijden op 3 punten.

Gerelateerde artikelen