VOETBAL28 sep '14 16:48

RKC hekkensluiter na nederlaag tegen Achilles

Auteur: ANP Nieuws

WAALWIJK (ANP) - Het lijkt er niet op dat RKC Waalwijk snel terugkeert in de eredivisie.

ANP
ANP

De degradant van vorig seizoen ging zondag op eigen veld met 4-0 onderuit tegen Achilles '29. De gasten uit Groesbeek deden daardoor de laatste positie over aan de teleurstellend presterende Waalwijkers.

Achilles stond al binnen een half uur met 2-0 voor door treffers van Kursad Sürmeli en Freek Thone, die een penalty benutte. Na rust bepaalden wederom Sürmeli en Thijs Hendriks de eindstand. Zij bezorgden Achilles de tweede zege van het seizoen, waardoor de ploeg van trainer François Gesthuizen klom naar de 15e plaats.

NEC nam de koppositie in de Jupiler League weer over van Roda JC. De Nijmegenaren wonnen de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-0. Anthony Limbombe voor rust en Kristján Gauti Emilson na de thee tekenden voor de doelpunten. NEC heeft door de zege na acht duels 21 punten. Dat zijn er evenveel als Roda JC, dat zaterdag met 2-1 won bij Helmond Sport. NEC heeft een beter doelsaldo.

FC Volendam blijft in het spoor van de koplopers. De equipe van coach Hans de Koning won de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde MVV met 3-0. Henk Veerman (2) en Kevin Brands verzorgden de Volendamse productie. Volendam heeft 2 punten achterstand op de koppositie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen