VOETBAL18 okt '14 22:05Aangepast op 18 okt '14 22:48

Barcelona laat op gang tegen Eibar

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft zaterdag op eigen veld promovendus Eibar met 3-0 verslagen.

EPA
EPA

Het duurde even voor de thuisploeg op gang kwam. Pas na een uur spelen trof Xavi doel, op aangeven van Lionel Messi. Nadat de Braziliaan Neymar in de 72e minuut voor een grotere marge had gezorgd was het 2 minuten later Messi zelf die het duel definitief besliste.

Barcelona blijft na acht speeldagen in ieder geval leider met 22 punten. Opmerkelijker wellicht is het feit dat de ploeg van coach Luis Enrique nog geen enkele tegentreffer incasseerde. Real Madrid, eerder op de dag met 5-0 te sterk voor Levante, volgt met 18 punten. Valencia en Sevilla kunnen de Madrilenen nog passeren.

Een week voor de eerste 'Clásico' van het seizoen liet Ronaldo alvast een record in de boeken opslaan. Met twee doelpunten tegen Levante kwam de Portugees op een totaal van 15 na acht duels. Daarmee verbeterde Ronaldo een 71 jaar oud record. Esteban Echevarria trof namens Oviedo in het seizoen 1943-44 14 keer doel in de eerste acht speelronden.

Messi kan uitgerekend in Bernabeu een andere mijlpaal bereiken. Na zijn 250e doelpunt in de Primera División is de Argentijn nog één treffer verwijderd van het record dat Bilbao-aanvaller Telmo Zarraonandia Montoya, kortweg Zarra, in de jaren 40 en 50 neerzette.

Gerelateerde artikelen