VOETBAL15 okt '14 19:03

Gullit kritisch op keuze KNVB

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ruud Gullit neemt het de KNVB kwalijk dat Ronald Koeman eerder dit jaar is gepasseerd voor de functie van bondscoach ten faveure van Guus Hiddink.

ANP
ANP

,,De bond heeft de kans om te verjongen laten liggen. Ik had voor Koeman gekozen'', zegt de oud-international woensdag op de website van De Telegraaf. ,,Deze generatie voetballers kent hem. Ik snap niet waarom de bond voor Hiddink koos. Dat was een laffe beslissing en dat neem ik de KNVB kwalijk'', aldus de voormalige aanvalsleider van Oranje.

Gullit deelt de mening van Ronald de Boer, die dinsdag op Sky Sports ook zei dat Koeman een veel betere kandidaat was dan de 67-jarige Hiddink, wiens spelopvattingen volgens de oud-Ajacied zijn verouderd.

Hiddink ligt zwaar onder vuur na de dramatisch start van Oranje in de EK-kwalificatie, met als dieptepunt de 2-0-nederlaag tegen IJsland. ,,Ik zeg al jaren dat we niet goed verdedigen. De mensen vinden dat een vies woord, maar een huis kun je pas bouwen met een goed fundament en dan begin je niet bij het dak. Als verdedigers zo kinderlijk worden weggezet en klungelige beslissingen nemen, dan wordt het lastig.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen