VOETBAL27 apr '14 16:36

Ruiz leidt PSV richting Europees voetbal

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PSV koerst af op rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League.

ANP
ANP

De ploeg uit Eindhoven won zondag tijdens de voorlaatste speelronde met 2-1 bij bekerwinnaar PEC Zwolle. PSV profiteerde daarmee optimaal van het gelijkspel van Vitesse en nestelde zich op de vierde plaats, met 1 punt meer dan de ploeg uit Arnhem en 2 meer dan sc Heerenveen. Daardoor blijft de geplaagde Brabantse ploeg waarschijnlijk overwerk in de play-offs bespaard. Bij winst volgende week thuis op NAC Breda kan PSV een punt zetten achter het roerige seizoen.

Ernest Faber boekte zijn eerste succesje als interim-hoofdtrainer in Zwolle, waar het een week geleden groot feest was na het winnen van de KNVB-beker. Met dank aan Bryan Ruiz, de huurling van Fulham, die weliswaar voetballend nog niet veel heeft toegevoegd aan het spel van de Eindhovenaren, maar zondag wederom een belangrijk doelpunt maakte. De Costa Ricaan bezorgde PSV met een doeltreffende kopbal zeer belangrijke punten in de strijd om de vierde plaats.

Onder leiding van Faber, de vervanger van de zieke hoofdtrainer Phillip Cocu, had PSV de voorgaande drie wedstrijden tegen FC Groningen, sc Heerenveen en Feyenoord allemaal verloren. Daardoor raakte niet alleen de tweede plaats en het bijbehorende ticket voor de voorronde Champions League uit beeld, maar zelfs een plek in de Europa League. Faber kwam zondag op bezoek bij de bekerwinnaar met een verrassende opstelling op de proppen. Hij wees Abel Tamata aan als vervanger van de geblesseerde linksback Jetro Willems en gaf Jorrit Hendrix op het middenveld de voorkeur boven Adam Maher en Oscar Hiljemark.

Tamata deed na 20 minuten het voorbereidende werk bij de openingstreffer van Jürgen Locadia, die zijn 13e doelpunt van het seizoen maakte (0-1). PEC Zwolle wilde zich een week na de historische bekerzege op Ajax niet zomaar gewonnen geven en kwam na een uur langszij via Mustafa Saymak. Met die stand dreigden de play-offs voor PSV, maar Ruiz redde zijn ploeg. Hij kopte in de 74e minuut raak uit een voorzet van Santiago Arias: 1-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen