VOETBAL26 mrt '14 22:46

PEC Zwolle in bekerfinale

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Voor PEC Zwolle breken mooie tijden aan.

ANP
ANP

De stabiele middenmoter in de eredivisie kan zich vol verwachting gaan voorbereiden op de bekerfinale op 20 april in De Kuip. De ploeg van trainer Ron Jans plaatste zich woensdagavond op eigen veld ten koste van NEC voor de eindstrijd in Rotterdam (2-1), met AZ of Ajax als tegenstander.

Het beladen duel tussen de twee 'outsiders', met voor de winnaar een goede kans op Europees voetbal, begon zoals vrijwel iedereen wel zo'n beetje verwachtte: veel strijd en nervositeit aan beide kanten, met veel balverlies en misverstanden als logisch gevolg. NEC opende fel, maar moest naarmate de eerste helft vorderde het initiatief aan het iets beter voetballende PEC laten.

Na bijna een half uur was het bij de eerste echt gevaarlijke aanval van de thuisploeg meteen raak. Een schot van Bart van Hintum strandde in de Nijmeegse defensie, waarna Jesper Drost met een schuiver doelman Dennis Gentenaar passeerde, 1-0. Kort daarna moest middenvelder Danzell Gravenberch bij de bezoekers geblesseerd naar de kant. Navarone Foor was zijn vervanger, die op zijn beurt in de 70e minuut aangeslagen naar de kant ging en werd afgelost door Samuel Stefanik.

Hoofdrol Gentenaar

Ook NEC toonde zich 5 minuten voor de rust meteen trefzeker bij de eerste grote kans. Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk kopte Michael Higdon de bal door, waarna Kevin Conboy van dichtbij doeltreffend uithaalde (1-1). Mateusz Klich liet nog voor de rust namens PEC een fraaie kans op 2-1 liggen (over de lat).

Hoewel PEC Zwolle ook na de pauze de betere ploeg was, kreeg NEC de beste kansen. Na een uur ging Van Hintum als laatste verdediger gruwelijk in de fout. Het cadeautje was aan de gehaaste Higdon niet besteed. De bonkige Brit faalde in de 77e minuut opnieuw opzichtig. Dat deed doelman Gentenaar in de 80e minuut ook op een houdbaar afstandsschot van verdediger Maikel van der Werff: 2-1. De tweede bekerfinale sinds 1977 kwam daarna voor PEC Zwolle niet meer in gevaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen