VOETBAL24 dec '14 16:39

Rodgers zet vraagtekens bij spel Balotelli

Auteur: ANP Nieuws

LIVERPOOL (ANP) - Brendan Rodgers, coach van Liverpool, heeft woensdag opmerkelijk gereageerd op het feit dat Mario Balotelli weer terug is na een schorsing.

EPA
EPA

De flamboyante Italiaan ontbrak zondag tegen Arsenal (2-2), maar zit vrijdag tegen Burnley weer bij de selectie. ,,Het belangrijkste is dat we weer een extra speler hebben om op te stellen'', aldus Rodgers. ,,Maar we hebben gezien dat onze manier van spelen niet echt de zijne is.''

Rodgers doelt daarmee op het vroege druk zetten, waarmee zijn ploeg vorig seizoen zoveel succes boekte. Toen had Liverpool nog de beschikking over Luis Suarez. De Uruguayaan werd afgelopen zomer verkocht aan FC Barcelona. Balotelli werd voor 16 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) gehaald als opvolger. De spits overtuigt echter allesbehalve, getuige zijn twee doelpunten in vijftien wedstrijden.

,,We weten dat Mario sterk is in en rond de zestienmeter. Maar het druk zetten behoort niet echt tot zijn spel'', verzuchtte Rodgers. ,,We proberen het beste uit onze spelers te halen en de kwaliteiten die ze hebben te benutten. Daar concentreren we ons op.''

Liverpool staat teleurstellend tiende op de ranglijst. Niet alleen Balotelli wordt dat verweten, ook Rodgers wordt in Engeland fel bekritiseerd. De laatste weken, met een geflatteerde nederlaag tegen Manchester United (3-0) en het gelijkspel tegen Arsenal, lijkt het echter wat beter te gaan. Met de wedstrijden tegen laagvliegers Burnley en Leicester City voor de boeg moet de lijn omhoog worden ingezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen