VOETBAL31 jul '14 13:15

Hiddink start tegen Italië

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Guus Hiddink trapt zijn tweede periode als bondscoach van het Nederlands elftal officieel af op donderdag 4 september met een oefeninterland tegen Italië.

ANP
ANP

Oranje speelt in Bari de eerste wedstrijd na het WK, waarop het onder leiding van Louis van Gaal verrassend als derde eindigde. De krachtmeting met de 'Azzurri' dient voor de ploeg van Hiddink als voorbereiding op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd, 5 dagen later in Praag tegen Tsjechië.

De 67-jarige Varssevelder wordt vrijdag in Zeist officieel gepresenteerd. Hiddink had Oranje eerder al onder zijn hoede tussen 1995 en 1998. In die periode speelde de nationale ploeg 38 interlands, waarvan het er 22 wist te winnen. De gelouterde voetbaltrainer stapte acht keer als verliezer van het veld. De laatste interland van Hiddink was op 11 juli 1998 in Parijs, toen Kroatië de strijd om het WK-brons won (2-1).

Hiddink wordt de oudste bondscoach ooit van Oranje. Rinus Michels was op het EK van 1992 ruim 64 jaar oud toen hij voor het laatst op de bank zat.

Gerelateerde artikelen