VOETBAL27 sep '14 22:44

Derde overwinning op rij voor Haar met AZ

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Tussen alle perikelen rond de trainers door, heeft AZ de derde overwinning in een week tijd geboekt.

ANP
ANP

Met Dennis Haar als interim-hoofdtrainer op de bank pakte de ploeg uit Alkmaar zaterdag de winst bij ADO Den Haag: 2-3. AZ heeft zodoende weer aansluiting gevonden bij de subtop van de eredivisie.

AZ is de laatste weken bijna dagelijks in het nieuws, maar dat heeft weinig te maken met de prestaties van het eerste elftal. Alle verrassende ontwikkelingen rondom de trainers Marco van Basten en Alex Pastoor zijn uitgemond in een enorme soap, die voorlopig nog niet is afgelopen. Duidelijk is dat Van Basten een stapje terug heeft gedaan en verder gaat als assistent van John van den Brom, die vrijdag een mondeling akkoord bereikte met de clubleiding en komende week aan de slag gaat in Alkmaar. Pastoor, aanvankelijk de beoogde opvolger van Van Basten, ruziet met de leiding in Alkmaar nog over zijn ontslag. Ondertussen heeft AZ in sportief opzicht onder interim-hoofdtrainer Haar de weg omhoog gevonden.

Vorige week was de Alkmaarse ploeg met 1-0 te sterk voor PEC Zwolle en midweeks klopte het met dezelfde cijfers de amateurs van EVV in het bekertoernooi. Op bezoek bij ADO Den Haag kwam de ploeg van het trainersduo Haar/Van Basten aanvankelijk op achterstand via Michiel Kramer. De topschutter van ADO bracht het elftal van trainer Henk Fraser enkele minuten voor rust aan de leiding met zijn vijfde doelpunt van het seizoen, op aangeven van Aaron Meijers (1-0). Kramer kon de bal inkoppen omdat verdediger Simon Poulsen onder de bal door ging. Poulsen maakte die misser enkele minuten later meer dan goed. De Deen stoomde op aan de linkerkant en schoot de bal via de onderkant van de lat achter landgenoot Martin Hansen, de doelman van ADO (1-1).

Met Mattias Johansson voor Derrick Luckassen kreeg AZ na rust meer controle over de wedstrijd. Uitgerekend de Zweedse rechtsback schoot de bezoekers halverwege de tweede helft met een verwoestende knal op voorsprong (1-2). Nemanja Gudelj leek de wedstrijd te beslissen met een fraaie vrije trap, maar het werd in de slotfase toch nog spannend na de aansluitingstreffer van Roland Alberg. AZ bleef echter met hangen en wurgen overeind.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen