VOETBAL25 jun '14 04:00

Nigeria hoopt op rustdag Messi

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - Nigeria heeft woensdag in het laatste groepsduel (F) tegen Argentinië nog een punt nodig om door te gaan naar de laatste 16.

EPA
EPA

Het land hoopt dat Lionel Messi en zijn medestanders het even rustig aan doen. Argentinië is al geplaatst voor de achtste finales.

Na zaterdag de eerste zege in tien WK-duels te hebben geboekt, 1-0 tegen Bosnië, wil Nigeria namelijk meer. ,,Misschien zijn we nu geïnspireerd'', merkte bondscoach Stephen Keshi na dat duel op. Mogelijk volstaat zelfs een nederlaag tegen de Zuid-Amerikaanse favoriet. Als Iran niet wint van het al uitgeschakelde Bosnië, gaat Nigeria hoe dan ook door.

Frankrijk, officieel nog niet geplaatst, heeft in groep E aan een punt tegen Ecuador voldoende om als groepshoofd verder te gaan. Bij een nederlaag voor de equipe van bondscoach Didier Deschamps kan Ecuador nog langszij komen. Als Zwitserland dan ook nog eens wint van Honduras staan drie landen op 6 punten en is het doelsaldo doorslaggevend. Honduras, dat twee keer verloor, heeft nog slechts een minieme kans om verder te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen