VOETBAL22 nov '14 20:28

Go Ahead thuis te sterk voor NAC

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles is weer even uit de zorgen.

ANP
ANP

De ploeg won zaterdagavond het thuisduel in de eredivisie met het eveneens laag geklasseerde NAC Breda vrij eenvoudig met 2-0. De formatie van trainer Foeke Booy staat veertiende met vijftien punten. NAC is zestiende met vijf punten minder.

Het toeschouwers in de Adelaarshorst konden niet genieten van hun vaste ritueel voor het begin van de wedstrijd. Zeearend Harly, die voor elk thuisduel een rondje door het stadion vliegt, mocht vanwege de maatregelen rond het uitbreken van de vogelgriep niet naar Deventer worden gebracht.

Ondanks het ontbreken van die traditionele gebeurtenis draaide het bij de Eagles met name aanvallend prima. De ploeg, die het zonder aanvoerder Marnix Kolder moest stellen, kwam al na tien minuten op voorsprong. Daar was wel wat hulp van NAC-verdediger Kenny van der Weg voor nodig. De verdediger nam een bal in het eigen strafschopgebied slecht aan en Jules Reimerink profiteerde. De rechtsbuiten schoof de bal achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

Gevaarlijk

Go Ahead bleef na de openingstreffer de gevaarlijkste ploeg. Zo was Sven Nieuwpoort in de 23e minuut dicht bij de 2-0, maar de verdediger zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald. Vlak daarna was het wel raak via Alex Schalk. De aanvaller combineerde met Jeffrey Rijsdijk, die tegenstander Rémy Amieux onderuit zag gaan, en werkte de bal vervolgens in de verre hoek.

NAC, waar naast Amieux ook Isak Ssenwankambo en Mats Seuntjens in de basis terugkeerden, drong na die achterstand voor het eerst echt aan en kreeg via Adnane Tighadouini en Uros Matic twee aardige kansen. Doelman Mickey van der Hart, nog altijd de vervanger van de geblesseerde Erik Cummins, kwam echter niet in de problemen.

Na rust was het duel beter in evenwicht en kreeg NAC via Erik Falkenburg een uitstekende kans op de 2-1. Van der Hart had echter een passend antwoord op diens kopbal. Aan de overkant lieten Reimerink en Fernando Lewis na 3-0 te maken. NAC beëindigde het duel met tien man, omdat Seuntjens een directe rode kaart kreeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen