VOETBAL12 mrt '14 14:32Aangepast op 12 mrt '14 14:58

Vloet ruimt het veld bij Sparta

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft afscheid genomen van Wiljan Vloet.

ANP
ANP

De 51-jarige Brabander stond al geruime onder grote druk, vanwege de tegenvallende sportieve prestaties van de Rotterdamse club uit de Jupiler League. Vloet werkte sinds 2011 als algemeen én technisch directeur op Het Kasteel. Hij slaagde er, ondanks de komst van vele nieuwe spelers, niet in Sparta terug te brengen naar de eredivisie.

De oud-trainer van onder meer Roda JC, Sparta, ADO Den Haag en NEC deed eind vorige maand, al dan niet gedwongen, al een stapje terug. Vloet droeg de technische zaken toen over aan Leo Beenhakker, prominent lid van de raad van commissarissen. Het was eerst de bedoeling dat hij wel als algemeen directeur zou doorgaan, maar vorige week werd al duidelijk dat een definitief vertrek onvermijdelijk was. Woensdag werd het contract van Vloet, dat nog doorliep tot medio 2016, met wederzijds goedvinden ontbonden.

Sparta liep vorig seizoen op het nippertje promotie naar de eredivisie mis. De Rotterdamse ploeg presteert dit jaar ver beneden verwachting. De ploeg van trainer Gert Kruys, die eind vorig jaar de ontslagen Adrie Bogers opvolgde, staat momenteel op de tiende plaats. Sparta is desondanks wel al verzekerd van een ticket voor de play-offs, als vervangende winnaar van de tweede periode.

,,Wiljan heeft zich de afgelopen 3 jaar met ongelooflijk veel inzet, kennis en passie ingezet voor Sparta'', zegt rvc-voorzitter Willem Bröcker. ,,Hij heeft leiding gegeven aan een organisatie in een heel moeilijke periode. Er is uiteraard teleurstelling over het niet realiseren van onze sportieve ambities bij het eerste elftal. Dat wordt door iedereen gevoeld, ook door Wiljan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen