VOETBAL5 apr '14 18:04Aangepast op 5 apr '14 18:21

PSV met Maher tegen Heerenveen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Adam Maher krijgt zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen weer een kans in de basis bij PSV.

ANP
ANP

De topaankoop van afgelopen zomer, die de laatste 2 maanden vooral op de bank zat, vervangt de licht geblesseerde Stijn Schaars (knie) in het Einhovense elftal. Maher krijgt de voorkeur boven Georginio Wijnaldum, die vorige week als invaller tegen FC Groningen (2-3) zijn rentree maakte na maandenlange rugklachten.

Memphis Depay is op het laatste moment vanwege hamstringklachten afgehaakt bij PSV, waardoor Luciano Narsingh (ex-Heerenveen) in de basis staat. Mathias 'Zanka' Jörgensen vervangt centraal achterin de geschorste Jeffrey Bruma. Oscar Hiljemark draagt bij afwezigheid van Wijnaldum en Schaars de aanvoerdersband.

Bij Heerenveen ontbreekt smaakmaker Hakim Ziyech vanwege een schorsing. Trainer Marco van Basten kiest in de basis voor de jongelingen Daley Sinkgraven (18) en Joost van Aken (19). Marten de Roon keert na een schorsing terug. De wedstrijd tussen de nummers 6 (Heerenveen) en 5 (PSV) in het Abe Lenstra-stadion begint om 18.45 uur. De ploeg uit Eindhoven, met Ernest Faber als interim-hoofdtrainer op de bank, staat 8 punten voor op de thuisclub.

Gerelateerde artikelen