VOETBAL19 aug '14 20:09

Feyenoord brengt bliksembezoek aan Kiev

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het bezoek aan Kiev voor het uitduel met Zorja Loehansk in de Europa League drastisch ingekort.

ANP
ANP

De club traint woensdagochtend eerst nog in Rotterdam en stapt pas rond 15.00 uur in het vliegtuig naar Oekraïne. Trainer Fred Rutten en zijn spelers keren donderdagavond direct na de wedstrijd terug naar Rotterdam.

Algemeen directeur Eric Gudde arriveerde dinsdag al in Kiev. Hij wilde controleren of de situatie in de stad veilig was, zoals verschillende instanties dat garanderen. Gudde zag met eigen ogen dat Feyenoord niets hoeft te vrezen in Kiev. Toch besloot de Rotterdamse club het verblijf in Oekraïne in te korten, vooral op verzoek van de achterblijvers. Nu is de selectie van Feyenoord slechts zo'n 36 uur van huis.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zit donderdag ook op de tribune van het Valeri Lobanovski-stadion. Hij praatte de staf en de spelers van Feyenoord maandag bij over de situatie in Kiev. ,,Ik ben er de laatste weken een paar keer geweest', vertelde hij. ,,,Ik ben daar gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht.''

Zorja Loehansk mag niet voor eigen publiek voetballen. In Loehansk, gelegen in het oosten van Oekraïne, wordt regelmatig zwaar gevochten door pro-Russische separatisten en het regeringsleger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen