VOETBAL28 dec '14 18:47

Koeman trots op eerste seizoenshelft

Auteur: ANP Nieuws

SOUTHAMPTON (ANP) - Met de vierde plaats op de ranglijst, halverwege de competitie, verbaast Ronald Koeman met Southampton dit seizoen zo'n beetje iedereen.

EPA
EPA

De Nederlander moest aan het begin van dit seizoen bijna een compleet nieuw team opbouwen, maar deed dat verrassend goed.

Zondag kwam tegen koploper Chelsea de eerste beloning in een topduel. Het werd 1-1 in het St. Mary's Stadion. ,,Als je kijkt naar waar we nu staan, dan kunnen we trots zijn'', reageerde Koeman na afloop.

De voorgaande toppers tegen Manchester United, Manchester City, Arsenal en Liverpool werden alle verloren. Tegen Chelsea was het ook meer tegenhouden dan aanvallen, maar Koemans formatie pakte toch een punt. ,,We hebben van die andere wedstrijden geleerd'', aldus Koeman, die zijn manschappen had geïnstrueerd goed vanuit de organisatie te blijven spelen. ,,Dat was niet gemakkelijk, want Chelsea heeft zo'n geweldig team. Dan heb je een goede organisatie nodig, een ongelooflijke instelling en een beetje geluk. Dat hadden we vandaag.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen