VOETBAL28 mrt '14 22:05

NAC geeft zege op Utrecht uit handen

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - Het degradatieduel tussen NAC Breda en FC Utrecht heeft vrijdag geen winnaar opgeleverd.

ANP
ANP

NAC leek voor eigen publiek op weg om zich definitief veilig te spelen, maar door een bijzonder trefzekere slotfase moest de formatie alsnog genoegen nemen met een punt (2-2).

De kansen voor beide clubs keerden in de slotfase met de minuut. NAC stond lang met 1-0 voor, doelpunt van Danny Verbeek, maar in de 86e minuut zorgde Dave Bulthuis voor de 1-1. Twee minuten later bracht Rydell Poepon de thuisploeg weer aan de leiding. Het laatste woord was echter aan Cedric van der Gun die Utrecht in blessuretijd aan een punt hielp (2-2).

De aftrap moest met enkele minuten worden uitgesteld, omdat een sfeeractie van de thuisclub niet helemaal vlekkeloos was verlopen. Het vuurwerk dat tijdens de opkomst van beide elftallen op het veld werd afgestoken had kraters geslagen in één van de strafschopgebieden. Die gaten moesten eerst met zand worden gevuld, voordat arbiter Dennis Higler het duel in gang kon fluiten. Het oponthoud duurde uiteindelijk ruim 7 minuten.

Blessuretijd

Utrecht bleek het beste met die situatie te zijn omgegaan, want zeker het eerste kwartier was de ploeg de betere. NAC mocht van geluk spreken dat het na 15 minuten nog 0-0 was en nog met 11 spelers op het veld stond. Centrale verdediger Henrico Drost ging al in de eerste minuut in de fout door een bal onder zijn voet door te laten glippen en de doorgebroken Steve de Ridder op de rand van het strafschopgebied te vloeren. Higler zag er echter geen overtreding in. Via Juan Agudelo kreeg Utrecht vervolgens twee aardige kansen, maar de Amerikaan slaagde er niet in doelman Jelle ten Rouwelaar te passeren.

NAC kwam na dat kwartier wat beter in het spel, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Pas vlak voor rust waren de Brabanders dichtbij een treffer. Elson Hooi gaf vanaf de rechterkant goed voor op Rydell Poepon, maar zijn kopbal ging recht op doelman Robbin Ruiter af. Die goalie was een klein kwartier na rust wel kansloos toen een hard schot van Verbeek van dichtbij hard in de bovenhoek plofte: 1-0.

De achterstand noopte Utrecht-trainer Jan Wouters om aanvallend het een en ander te wijzigen. Hij bracht na 65 minuten Jacob Mulenga voor Agudelo. De Zambiaan maakte na bijna 5 maanden blessureleed zijn rentree. Het duurde pas tot de slotfase voor het duel tot leven kwam. Nat drie doelpunten in de laatste 5 minuten kwam er echter geen winnaar uit de strijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen