VOETBAL13 dec '14 21:52

Excelsior na voorsprong gelijk in Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Excelsior heeft zaterdag bij ADO Den Haag een kostbaar punt (2-2) veroverd.

ANP
ANP

De Kralingers blijven daardoor op de ranglijst van de eredivisie de Hagenaars net voor. In het matige duel verspeelde Excelsior een voorsprong van 2-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

ADO Den Haag startte voortvarend. Excelsior kwam in de eerste tien minuten nauwelijks over de middenlijn. Het was dan ook verrassend dat de Kralingers na nog geen kwartier via Luigi Bruins de leiding namen. Hij scoorde daarmee zijn eerste eredivisiedoelpunt van dit seizoen.

Die tegenvaller kwam hard aan bij de Hagenaars. Zoals zo vaak eerder dit seizoen raakte de ploeg tijdelijk van slag. Opmerkelijk daarbij was de openlijke irritatie op het veld tussen de spelers onderling. Excelsior had van die wanorde kunnen, zelfs moeten profiteren, maar Ninos Gouriye miste in kansrijke positie. Ook Jeff Stans verzuimde de marge te verdubbelen.

Gouriye

Toch kwam Excelsior tien minuten voor rust met 2-0 voor. Uitgerekend via Gouriye, door ADO Den Haag verhuurd aan Excelsior. Lang plezier had de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen niet van die ruime voorsprong. Een minuut later maakte Mike van Duinen de aansluitingstreffer. Nog geen vijf minuten later stond zelfs de 2-2 op het scorebord. Verdediger Gianni Zuiverloon tekende voor de gelijkmaker.

Beide ploegen kregen meteen na de pauze volop kansen op een treffer. Matthias Gehrt en Michiel Kramer aan Haagse kant en Daan Bovenberg en Gouriye aan die van Excelsior misten jammerlijk. De beste mogelijkheid kreeg Adil Auassar. De middenvelder van Excelsior schoot een kwartier voor tijd buiten bereik van doelman Martin Hansen naast. Ook in de spannende slotfase bleef de beslissende treffer uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen