VOETBAL20 apr '14 18:34

Van der Sar: kappen met deze shit!

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Edwin van der Sar heeft de supporters van Ajax opgeroepen zich te gedragen bij de bekerfinale in De Kuip.

ANP
ANP

De commercieel directeur van de Amsterdamse club deed op het veld een emotionele oproep, nadat scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd had stilgelegd omdat Ajax-supporters met vuurwerk hadden gegooid. ,,Kappen met deze shit. Jullie benadelen de club, jezelf en de supporters'', riep een zichtbare woedende Van der Sar door de microfoon voor het vak met de Amsterdamse aanhang.

Tijdens de openingsfase van de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle gooiden de Ajax-fans tot twee keer toe massaal vuurwerk en brandende fakkels op het veld. ,,We willen er een feestje van maken en als club graag deze prijs winnen'', zei Van der Sar tijdens de onderbreking. ,,Met deze onzin schieten we helemaal niets op. Als Ajax zijnde niet, als Nederlands voetbalpubliek niet en als KNVB niet. Stop dus met vuurwerk gooien, het is gevaarlijk en anders gaan we met zijn allen naar de kloten. Als dit nog een keer gebeurd, wordt de wedstrijd gestaakt en zijn we deze prijs kwijt.''

Gerelateerde artikelen