VOETBAL24 aug '14 11:50

Room vervangt Velthuizen bij Vitesse

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Eloy Room is zondagmiddag de doelman bij Vitesse in de uitwedstrijd van de Arnhemmers tegen PEC Zwolle.

ANP
ANP

Room vervangt Piet Velthuizen, die vanwege privéredenen afwezig is. Kevin Diks maakt zijn debuut voor Vitesse. Hij speelt omdat de Braziliaanse verdediger Wallace niet helemaal fit is.

Josch McEachran zit voor het eerst bij de selectie, maar moet nog wel genoegen nemen met een plek op de reservebank. De 21-jarige Brit werd maandag gehuurd van Chelsea. De equipe van trainer Peter Bosz is na de nederlaag tegen Ajax (4-1) en het gelijkspel tegen Cambuur (2-2), nog zonder overwinning in de eredivisie.

PEC is dit seizoen nog zonder puntverlies. Bovendien boekte de Zwolse club afgelopen donderdag een knap gelijkspel (1-1) in de Europa League tegen Sparta Praag. Toch heeft trainer Ron Jans zijn basisopstelling tegen Vitesse op vier plekken gewijzigd ten opzichte van het duel met de Tsjechen.

Bart van Hintum is geschorst. Hij wordt vervangen door Thomas Lam. Joost Broerse was juist tegen Sparta Praag geschorst en keert terug in de startopstelling. Dat gaat ten koste van Trent Sainsbury, die op de bank zit. Jody Lukoki, donderdag nog trefzeker als invaller, verschijnt net als Soufian Moro aan de aftrap. Zij spelen in plaats van Nikolaos Ioannidis en Ryan Thomas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen