VOETBAL25 jun '14 15:02

Capello ook naar huis?

Auteur: ANP Nieuws

CURITIBA (ANP) - Wordt Fabio Capello de derde Italiaanse trainer die voortijdig het WK in Brazilië dient te verlaten? Cesare Prandelli (Italië) en Alberto Zaccheroni (Japan) gingen de bondscoach van Rusland voor.

EPA
EPA

Deze kan met zijn ploeg de laatste 16 bereiken maar dan moet het mee zitten. Om te beginnen moeten de Russen zelf, liefst ruim, van Algerije winnen. België, als enige in groep H al zeker van een vervolg, mag bovendien niet dik verliezen van Zuid-Korea.

Hoe Capello donderdag in Curitiba de eigen klus gaat klaren, is volstrekt onduidelijk. Worden de defensieve stellingen eindelijk verlaten? Krijgt topschutter Alexander Kersjakov nu misschien een basisplaats? Capello wil er niets over kwijt. Ook zijn spelers weten nog van niets, of doen alsof. ,,De trainer bepaalt het elftal. Er zijn 23 spelers meegegaan naar het WK en daaruit kiest de trainer wie hij het veld instuurt'', zei Alexander Samedov.

Verdediger Dimitri Kambarov gaat ervan uit dat de Russen in deze 'finale' gaan aanvallen. Ze moeten ook wel, want Algerije heeft aan een gelijkspel waarschijnlijk al genoeg. De enige interland tussen beide teams dateert van bijna 50 jaar geleden en was vriendschappelijk: 2-2. De Noord-Afrikanen durven al verder vooruit te kijken, naar de mogelijke strijd met Duitsland. ,,We verdienen het verder te komen'', zei Sofiane Feghouli.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen