VOETBAL24 jun '14 19:55Aangepast op 24 jun '14 20:15

Suárez bijt Chiellini op WK

Auteur: ANP Nieuws

NATAL (ANP) - Luis Suárez van Uruguay heeft dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Italië opnieuw een tegenstander gebeten.

EPA
EPA

De spits van Liverpool zette zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. Het incident ontging de Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez, maar de talloze camera's registreerden het voorval feilloos.

Kort na het wangedrag van Suárez scoorde Diego Godin de winnende treffer voor Uruguay, 1-0. De Zuid-Amerikanen kwalificeerden zich daarmee voor de volgende ronde. Italië is uitgeschakeld.

Suárez werd twee keer in zijn loopbaan langdurig geschorst wegens het bijten van een tegenstander, één keer in de Nederlandse competitie, één keer in de Premier League van Engeland.

Suárez bijt

In Engeland beet Suárez Branislav Ivanovic van Chelsea. Vrij snel na het incident bood hij zijn excuses aan. ,,Mijn gedrag is onvergeeflijk. Ik heb er spijt van.'' De oud-speler van FC Groningen en Ajax werd vervolgens voor tien wedstrijden geschorst.

In Nederland ging het eerder al eens mis tegen Otman Bakkal, destijds van PSV. Suárez speelde voor Ajax. Toen werd hij op basis van televisiebeelden zeven duels aan de kant gezet.

In Brazilië lag er grote druk op de schouders van Suárez, die kort voor het toernooi aan een knie werd geopereerd. Hij ontbrak in het eerste duel met Costa Rica, dat prompt verloren ging. Tegen Engeland stond Suárez vervolgens met twee treffers aan de basis van de zege.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen