VOETBAL25 apr '14 11:28

Giggs: geen moment getwijfeld

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Ryan Giggs gaat naar eigen zeggen een spannende tijd tegemoet nu hij de komende vier wedstrijden eindverantwoordelijke is bij Manchester United.

EPA
EPA

De 40-jarige Welshman neemt tot het eind van het seizoen de taken over van de dinsdag ontslagen coach David Moyes. ,,Ik heb geen moment getwijfeld toen ik werd gevraagd'', zei Giggs tijdens zijn eerste persconferentie als manager.

,,Ik ben nog nooit zo trots geweest als nu. De club heeft het grootste gedeelte van mijn leven beheerst. Ik ben hier al vanaf mijn 14e'', aldus de routinier. ,,Natuurlijk ben ik ook een beetje nerveus, maar bovenal kan ik niet wachten tot zaterdag. Het moment dat we het veld van Old Trafford oplopen zal fantastisch zijn. Het stadion zal kolken.''

ManUnited neemt het dan thuis op tegen Norwich City. De voornaamste taak voor Giggs is om United in ieder geval nog in de top 7 van de Premier League te houden. Lukt dat, dan plaatst de geplaagde ploeg zich nog voor de Europa League. Onder leiding van Moyes presteerden de 'Mancunians' dit seizoen ver onder de maat. Daardoor is plaatsing voor de Champions League al niet meer haalbaar. De laatste keer dat dat de ploeg overkwam was in het seizoen 1995-1996.

Europa League

Giggs heeft er in ieder geval vertrouwen in dat United zich zal plaatsen voor de Europa League. ,,Ik heb de spelers verteld dat ik vertrouwen in ze heb en dat ik weet wat ze kunnen. Nu moeten ze het laten zien. We hebben goed getraind en de groep staat op scherp.''

Robin van Persie is nog altijd niet hersteld van een knieblessure.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen