VOETBAL26 apr '14 20:40

Succesvol debuut Giggs bij Manchester United

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft zaterdagavond op Old Trafford van het debuut van clubicoon Ryan Giggs als tijdelijke manager een feestelijke gebeurtenis gemaakt.

EPA
EPA

De thuisploeg versloeg Norwich City soepel met 4-0. De treffers kwamen op naam van Wayne Rooney (twee) en invaller Juan Mata (ook twee).

De basisspelers Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer, beiden na rust gewisseld, konden de ouverture van Giggs namens het nog lang niet veilige Norwich niet bederven. De royale overwinning verdrong alle verhalen en geruchten over de komst van Louis van Gaal deze zomer na het WK als nieuwe hoofdcoach van de 'Mancunians' voor even naar de achtergrond.

Giggs liet vooraf weten dat hij uitkeek naar het moment dat hij op de bank bij ManUnited zou plaatsnemen als verantwoordelijke technische man. ,,Ik kan er bijna niet op wachten. Trotser kan ik mij niet voelen'', liet de 40-jarige Welshman weten. Van het thuispubliek kreeg hij tijdens zijn wandeling naar zijn nieuwe plek een warm onthaal.

Giggs bracht voor het duel met Norwich City liefst zes wijzigingen aan in het laatste basisteam van de ontslagen David Moyes. Onder anderen Mata moest vanwege de vernieuwingsdrift van de debuterende coach op de bank beginnen. Ook verdediger Alexander Büttner moest plaatsmaken. Hij behoorde evenmin tot de wisselspelers.

Gerelateerde artikelen