VOETBAL26 jun '14 17:02Aangepast op 26 jun '14 18:13

Zico bezoekt Oranje in Rio

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse voetballegende Zico heeft donderdag een bezoekje gebracht aan het Nederlands elftal.

EPA
EPA

De 61-jarige Zico was op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de training op het complex van Flamengo, de club waarbij hij als speler furore maakte. De Braziliaan had enkele familieleden bij zich.

Na afloop van de training in de brandende zon van Rio de Janeiro kreeg Zico een shirt van het Nederlands elftal uitgereikt door bondscoach Louis van Gaal, met daarop zijn naam en het rugnummer 10. Op het oranje tricot stonden de handtekeningen van de Nederlandse internationals. De voormalige Braziliaanse topvoetballer ging vervolgens op de foto met Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, de grote mannen van Oranje.

Oranje is tijdens het WK te gast op het trainingscomplex van Flamengo in Rio de Janeiro. De selectie van Van Gaal traint tussen de wedstrijden door op het terrein van de populairste club van Brazilië. Bij de ingang van het complex staat een standbeeld van Zico, die in de jaren 70 en 80 uitgroeide tot een wereldster in het rood en zwart van Flamengo.

De kans is aanwezig dat het Nederlands elftal donderdag voor het laatst heeft getraind in Rio de Janeiro. Van Gaal en zijn selectie stappen vrijdag op het vliegtuig naar Fortaleza, waar nog twee trainingen op het programma staan in de aanloop naar de confrontatie met Mexico in de achtste finale. Bij een nederlaag zit het WK er voor Oranje op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen