VOETBAL20 apr '14 20:31

PEC Zwolle gaat play-offs Europa League in

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - PEC Zwolle heeft zondag als winnaar van de KNVB-beker tevens een ticket voor de play-offs van de Europa League veroverd.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Ron Jans stroomt daardoor pas in de laatste fase van de voorrondes in. Als PEC de bekerfinale tegen Ajax had verloren, dan had de club uit Overijssel al in de tweede voorronde aan de bak gemoeten.

Met nog twee wedstrijden in de eredivisie te gaan, is Ajax al zeker van een plek in de Champions League. De Amsterdammers hebben volgende week tegen Heracles Almelo aan een gelijkspel genoeg voor de titel en een plek in het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Feyenoord is als nummer 2 op weg naar de derde voorronde van de Champions League.

De ploeg die als derde eindigt, krijgt net als PEC Zwolle een ticket voor de play-offs van de Europa League. De nummer 4 gaat de derde voorronde van dit Europese toernooi in. De nummers 5 tot en met 8 van de eredivisie strijden in de play-offs om één ticket voor de tweede voorronde.

Gerelateerde artikelen