VOETBAL24 aug '14 16:40

ADO bezorgt FC Groningen eerste puntenverlies

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - FC Groningen is medekoploper af.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Erwin van de Looi verspeelde zondag de eerste punten van het seizoen door met 3-0 te verliezen bij ADO Den Haag, dat een verdiende eerste overwinning van het seizoen boekte. Na de openingstreffer van Thomas Kristensen besliste Michiel Kramer de wedstrijd in de slotfase met twee doelpunten op aangeven van Roland Alberg.

ADO Den Haag heeft nu 4 punten uit drie duels en klimt door de ruime zege naar de 7e plaats. FC Groningen blijft 4e met 6 punten.

Veel gebeurde er niet in de eerste helft waarin de thuisploeg een licht overwicht had. Na een zwak schot van Wilfried Kanon dat in de handen van de Groningse doelman Sergio Padt plofte kwam aan de andere kant Antonia er gevaarlijk uit. Hij nam de bal mooi mee met de hak en stoomde vanaf de rechterflank af op het doel van Martin Hansen, die zijn doel goed verkleinde en het schot wist te keren.

Schet

In die eerste helft was ook Mitchell Schet dichtbij een treffer, maar zijn schot na terugleggen van Mike van Duinen ging van dichtbij over. Aan de andere kant zeilde na een half uur zeilde een poging van Yoëll van Nieff naast, net buiten bereik van Eric Botteghin die de bal nog koppend van richting probeerde te veranderen.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, maar na een minuut of 10 werd Den Haag sterker. Eerst verprutste Michiel Kramer nog een grote kans door de bal op de rand van het strafschopgebied af te leggen in plaats van zelf te schieten. Nauwelijks een minuut later zat de bal er wel in. Thomas Kristensen schoot raak na een mooie een-twee met Dion Malone.

De ploeg van trainer Henk Fraser bleef de bovenliggende partij en kreeg goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Roland Alberg was dichtbij met een kopbal uit een voorzet van Schet, terwijl doelman Padt een afstandsschot van Gianni Zuiverloon maar net naast kon tikken.

De Leeuw

FC Groningen stelde er weinig tegenover, al had Michael de Leeuw gelijk moeten maken toen hij alleen voor Hansen kwam. Ook in tweede instantie schoot de spits echter op de keeper.

In de slotfase besliste Kramer de wedstrijd. Na een fraaie dieptepass van Roland Alberg schoot hij de bal in één keer over doelman Padt. Het werd zelfs nog 3-0 nadat wederom Kramer scoorde uit een steekpass van Alberg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen