VOETBAL9 sep '14 23:16Aangepast op 10 sep '14 06:17

Jong Oranje toch naar play-offs EK

Auteur: BNR Webredactie

Jong Oranje heeft toch de play-offs voor het EK onder 21 jaar gehaald.

De ploeg van bondscoach Adrie Koster verloor maandag met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Slowakije en moest daardoor in de wachtkamer plaatsnemen. De uitslagen van de duels op dinsdag waren echter positief voor het Nederlandse jeugdelftal, waardoor Koster en zijn equipe zich toch kunnen opmaken voor het tweeluik om een EK-ticket.

Oranje behoort net als Oekraïne, IJsland en Servië tot de vier beste nummers 2 van de kwalificatiepoules voor de eindronde in 2015. Samen met de tien groepswinnaars (Engeland, Denemarken, Slowakije, Spanje, Kroatië, Duitsland, Zweden, Portugal, Italië en Frankrijk) strijden zij om zeven tickets. Gastland Tsjechië is al geplaatst voor het EK.

De play-offs worden tussen 8 en 14 oktober afgewerkt. De loting voor die wedstrijden is komende vrijdag in Nyon. Op 6 november volgt de loting voor het EK, waaraan acht ploegen meedoen.

Jong Oranje lag lange tijd op koers om als nummer 1 in groep 3 te eindigen. Onder Albert Stuivenberg won het beloftenteam vijf van de eerste zes wedstrijden. Stuivenberg vertrok deze zomer echter in het spoor van Louis van Gaal naar Manchester United, waarna Koster het overnam. Hij had met Jong Oranje nog 1 punt nodig om de groep te winnen, maar verloor met 1-0 van zowel Georgië als Slowakije. ,,We willen ons graag revancheren voor de slechte resultaten van de afgelopen twee wedstrijden'', zei Koster dinsdag opgelucht. ,, We zullen er alles aan doen ons via de play-offs in oktober te kwalificeren voor het EK.''

Gerelateerde artikelen