VOETBAL28 jul '14 15:40Aangepast op 28 jul '14 17:37

Kongolo tekent nieuw contract bij Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - International Terence Kongolo heeft maandag bij Feyenoord een nieuw contract voor 3 jaar ondertekend.

ANP
ANP

Dat maakte de Rotterdamse club bekend. De 20-jarige verdediger blijft nu tot medio 2017 in dienst van de Rotterdammers. Kongolo's oude contract liep nog een seizoen door.

,,Ik heb er veel vertrouwen in dat ik me bij Feyenoord nog door kan ontwikkelen'', liet Kongolo op de website van zijn club optekenen. ,,Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie is dit een bijzonder moment. Zij hebben de afgelopen jaren ontzettend veel voor mij betekend. Ik zie dit contract als een mooie beloning.''

Kongolo maakte tijdens het WK in Brazilië verrassend deel uit van de selectie van Louis van Gaal. De jeugdige speler speelde pas 23 wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord. Op het WK viel hij in de gewonnen wedstrijd tegen Chili (2-0) in de slotfase in. Kongolo doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Feyenoord.

Het langere verblijf van Kongolo in De Kuip is goed nieuws voor de ploeg van de nieuwe trainer Fred Rutten. Feyenoord raakte deze transferperiode al de verdedigers Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat kwijt aan respectievelijk FC Porto en Newcastle United. Daarnaast zou Stefan de Vrij rond zijn met Lazio Roma over een overgang. Bovendien ging topscorer Graziano Pellè met trainer Ronald Koeman mee naar Southampton.

Gerelateerde artikelen