VOETBAL28 sep '14 18:45

Machteloos PSV onderuit tegen tien Friezen

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft voor de tweede keer op rij een uitwedstrijd in de eredivisie verloren.

ANP
ANP

Op bezoek bij sc Heerenveen ging de nummer 1 van de ranglijst met 1-0 onderuit, door een treffer van Daley Sinkgraven. PSV had de tweede nederlaag van het seizoen volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg uit Eindhoven speelde geruime tijd tegen tien man, maar wist die overtalsituatie geen moment uit te buiten.

Toen PSV zelf ook een speler was kwijtgeraakt met rood (Joshua Brenet), gaf het de wedstrijd zelfs nog volledig uit handen. Sinkgraven, de uitblinker aan Friese zijde, bezorgde Heerenveen de volle buit. Het machteloze PSV had 2 weken geleden ook al verloren bij PEC Zwolle.

De thuisploeg had het eerste half uur gedomineerd. Heerenveen zette PSV vast op eigen helft en gaf de koploper van de eredivisie nauwelijks tijd en ruimte om rustig op te bouwen. Doelman Jeroen Zoet hield PSV overeind met knappe reddingen op schoten van Sinkgraven en Mark Uth. De bezoekers uit Eindhoven waren in de openingsfase slechts één keer gevaarlijk, na een snelle aanval over de rechterkant. Florian Jozefzoon schoot de bal echter via de vingertoppen van doelman Kristoffer Nordfeldt naast.

Rode kaart

Het spelbeeld kantelde na de rode kaart die scheidsrechter Kevin Blom in de 33e minuut gaf aan Stefano Marzo. De Belgische verdediger, opgeleid bij PSV, hield op zo'n 30 meter van het doel de doorgebroken Jozefzoon even vast. Blom was resoluut en stuurde Marzo van het veld. Ondanks de overtalsituatie wist PSV vervolgens amper kansen af te dwingen. Cocu miste met Memphis Depay en Luuk de Jong twee aanvallers met scorend vermogen en hun vervangers Jozefzoon en Jürgen Locadia zijn simpelweg van minder niveau. Jozefzoon kwam één keer gevaarlijk door, maar hij miste vervolgens de bal.

Halverwege de tweede helft kwamen de ploegen weer in numeriek evenwicht, toen Blom een onhandige tackle van Joshua Brenet op Uth ook met rood bestrafte. Met tien tegen tien kreeg Heerenveen weer hoop en kroop PSV terug op eigen helft. Sinkgraven strafte die angstige speelwijze van de Eindhovenaren in de slotfase hard af: 1-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen