VOETBAL22 aug '14 15:48Aangepast op 22 aug '14 16:13

Booy houdt vast aan speelwijze van Go Ahead

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles kende tot dusver een teleurstellend begin van de competitie, met twee nederlagen uit twee wedstrijden.

ANP
ANP

Toch is dat voor trainer Foeke Booy geen reden om zaterdag een andere speelwijze te proberen tegen FC Dordrecht. ,,Het roer omgooien heeft geen zin'', aldus Booy.

Volgens Booy wordt het groepsproces dan alleen maar verstoord, terwijl de nederlagen tegen FC Groningen en Excelsior (beide 3-2) ook zomaar zeges hadden kunnen opleveren. ,,We hebben veerkracht getoond, al vier keer gescoord en grote delen goed gevoetbald. Dat is allemaal positief.''

Booy kan in de eigen Adelaarshorst niet beschikken over de geblesseerde Mawouna Amevor, Lars Lambooij en Giliano Wijnaldum.

Dordrecht

Trainer Ernie Brandts van Dordt mist tegen Go Ahead Funso-King Ojo door een enkelblessure. ,,Funso is een speler die je niet graag mist, maar we gaan geen risico met hem nemen'', aldus Brandts. ,,Het is een gegeven dat hij er niet bij is en dan stop ik ook alle energie in de spelers die ik wel tot mijn beschikking heb.'' Naast Ojo is ook Nando Wormgoor nog niet van de partij.

Brandts denkt dat zijn ploeg zeker een goed resultaat kan halen in Deventer: ,,We kennen de kwaliteiten van Go Ahead. Hun spits is een sterk aanspeelpunt, er is veel beweging op het middenveld en we weten dat Jop van der Linden de vrije trappen aardig kan nemen. Zoals iedere ploeg hebben ook zij hun zwakke punten. Die gaan we proberen bloot te leggen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen