VOETBAL22 aug '14 17:59

Depay tot en met 2018 bij PSV

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Memphis Depay heeft vrijdag een verbeterd contract bij PSV getekend.

ANP
ANP

De aanvaller, die na zijn succesvolle WK in de belangstelling van meerdere clubs stond, is nu tot medio 2018 aan de club uit Eindhoven gebonden. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van 2017 af.

,,Ik ben blij dat we er met de club zijn uitgekomen'', aldus Depay op de website van PSV. ,,Ik wil voor de prijzen spelen en me belangrijk maken voor de ploeg. Daarnaast wil ik me graag verder ontwikkelen in dit team, waarmee we vorig seizoen een weg zijn ingeslagen om succes te hebben.''

Depay was afgelopen seizoen een van de weinige spelers die goed speelde in het - vooral voor de winterstop - matig presterende PSV. De 20-jarige aanvaller was met 12 doelpunten en zeven assists erg belangrijk voor de ploeg van Phillip Cocu. Mede door zijn goede spel in Eindhoven werd Depay door bondscoach Louis van Gaal meegenomen voor het WK.

Topscorer

Ook op de mondiale titelstrijd in Brazilië toonde Depay zijn waarde. Tegen Australië bereidde hij de gelijkmaker (2-2) van Robin van Persie voor en tekende hij daarna ook voor de winnende treffer. In het duel met Chili bepaalde hij de eindstand op 2-0. Die lijn trok Depay in dit prille seizoen door. Met vier treffers in twee wedstrijden is de geboren Zuid-Hollander op dit moment topscorer in de eredivisie.

PSV maakt van Depay een grootverdiener in de selectie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen