VOETBAL8 sep '14 21:12

Koster heeft er geen woorden voor

Auteur: ANP Nieuws

TILBURG (ANP) - De niet te benijden bondscoach Adrie Koster van Jong Oranje wist maandag niet wat hij van de tweede nederlaag binnen 5 dagen moest denken.

ANP
ANP

,,Ik heb hier geen verklaring voor. Ik heb er zelfs geen woorden voor'', bekende de opvolger van Albert Stuivenberg (naar Manchester United) na de pijnlijke verliespartij tegen rivaal Jong Slowakije (0-1) in Tilburg. ,,Het liep van geen kant. Het leek wel of veel spelers met een caravan op hun rug liepen te voetballen. Er was geen beweging, niets.''

Koster, die donderdag debuteerde met een ook al ontnuchterende nederlaag tegen Jong Georgië in Deventer (0-1), noemde de tweede afgang ,,triest''. Hij voelde zich echter niet in de steek gelaten door zijn nieuwe ploeg. ,,Ik kijk altijd eerst naar mezelf. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar voor mij is dat geen reden om nu meteen op te stappen'', liet hij bij FOX Sports weten.

,,Ik ben net begonnen met deze talenten'', vervolgde hij. ,,Het talent heb ik echter nog niet teruggezien bij mijn spelers. Talent komt alleen naar boven als je keihard werkt. Talent ben je niet alleen in naam. Dat moet je ook op het veld laten zien. En dan moet je veel meer brengen dan ik nu heb gezien.''

Koster en zijn spelers moeten afwachten of ze als een van de vier beste nummers twee alsnog mogen deelnemen aan de play-offs voor een EK-ticket.

Gerelateerde artikelen