VOETBAL14 mrt '14 17:07Aangepast op 14 mrt '14 17:24

Koeman twijfelt over tactisch plan

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Ronald Koeman houdt in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen mogelijk vast aan het tactisch plan waarmee Feyenoord vorige week won bij FC Groningen.

ANP
ANP

Vanwege de afwezigheid van de geschorste spits Graziano Pellè speelden de Rotterdammers toen in de Euroborg in een systeem met twee spitsen. Koeman kiest in de eigen Kuip niet automatisch weer voor zijn vertrouwde tactiek met drie aanvallers. ,,Ik ben er nog niet uit'', zei Koeman vrijdag. ,,We hebben de spelers voor dat systeem en ze hebben het de vorige keer goed uitgevoerd.''

Daryl Janmaat is tegen zijn oude club weer inzetbaar. De rechtsback van Feyenoord en het Nederlands elftal ontbrak tegen FC Groningen vanwege ziekte. De verwachting is dat de kersverse international Jean-Paul Boëtius ook weer een basisplaats krijgt. Pellè, de Italiaanse topschutter van Feyenoord, zit zijn tweede van vier wedstrijden schorsing uit.

Marco van Basten is als trainer van Heerenveen blij dat Pellè zondag niet meedoet bij de thuisclub. De Italiaan is volgens Van Basten namelijk nóg beter dan zijn spits Alfred Finnbogason, die met 23 doelpunten de topscorerslijst aanvoert in de eredivisie. ,,Alfred heeft absoluut zijn kwaliteiten als afmaker, maar Pellè kan ook fungeren als aanspeelpunt. Hij is fysiek sterker en meer een allrounder dan Alfred'', zei de oud-bondscoach van Oranje vrijdag. Van Basten kan in De Kuip niet beschikken over Mitchell Dijks, Ramon Zomer, Jukka Raitala en Anthony Lurling. Verdediger Chris Kum kreeg op de training een tik op zijn neus, waardoor het onzeker is of hij zondag kan spelen.

Als nummer 6 van de ranglijst kijkt Heerenveen vooral omhoog. De achterstand op Feyenoord, dat vierde staat, bedraagt 5 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen