VOETBAL18 mei '14 16:40Aangepast op 18 mei '14 16:59

Anderlecht opnieuw kampioen van België

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft voor het derde jaar op rij de landstitel in België veroverd.

ANP
ANP

De ploeg uit Brussel, met Bram Nuytinck in de basis, won zondag op de laatste speeldag van het seizoen met 3-1 van Lokeren en hield concurrent Standard Luik daardoor onder zich. Alleen bij verlies van 'Paars-Wit' had Luik nog kampioen kunnen worden.

Vorig seizoen pakte Anderlecht onder leiding van trainer John van den Brom de titel. Dit jaar ging het in de reguliere competitie echter een stuk minder en dat kostte Van den Brom in maart zijn baan. Na de 30 reguliere wedstrijden stond Anderlecht nog 10 punten achter op Standard Luik, maar met Besnik Hasi als nieuwe hoofdtrainer op de bank kroop de ploeg in de play-offs naar de koppositie toe. Anderlecht werd voor de 33e keer kampioen.

Aleksandar Mitrovic bracht de thuisclub tegen Lokeren na bijna 20 minuten op voorsprong. Het werd toch nog even spannend in het Constant Vanden Stock-stadion toen verdediger Anthony Vanden Borre van Anderlecht in de 54e minuut met rood van het veld werd gestuurd en Lokeren ook nog een strafschop kreeg, terwijl Vandenborre buiten het zestienmetergebied een overtreding had gemaakt. Hamdi Harbaoui schoot vanaf 11 meter de 1-1 op het scorebord, maar amper een minuut later moest ook Lokeren met tien man verder na rood voor Koen Persoons. Daarna trok de topclub uit Brussel de wedstrijd naar zich toe, door doelpunten van Chancel Mbemba en Dennis Praet.

Standard Luik won de slotwedstrijd weliswaar met 1-0 van Racing Genk, door een vroeg doelpunt van Mehdi Carcela-Gonzalez, maar de 'Rouches' moesten genoegen nemen met de tweede plaats, op 2 punten van Anderlecht.

Gerelateerde artikelen