VOETBAL24 aug '14 16:32

Feyenoord pijnlijk onderuit tegen FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Fred Rutten beleeft met zijn nieuwe club Feyenoord vooralsnog weinig plezier.

ANP
ANP

De opvolger van Ronald Koeman krijgt de Rotterdammers nog niet aan het voetballen. Op het Europese podium wil het nog niet erg vlotten en ook in de eredivisie houdt het vooralsnog niet over. Na de 1-1 vorige week in De Kuip tegen sc Heerenveen ging Feyenoord zondag tegen FC Utrecht in eigen huis zelfs pijnlijk onderuit: 1-2.

Rutten had na de matige 1-1 donderdag in Kiev tegen Zorja Loehansk zijn basisteam op twee plaatsen gewijzigd. Terence Kongolo moest zijn plaats afstaan aan Miquel Nelom. Volgens Rutten had de jonge verdediger een beetje rust nodig. Elvis Manu was de vervanger van Jean-Paul Boëtius, die voor de komende return tegen de ploeg uit Oekraïne (donderdag in De Kuip) is geschorst.

Bij FC Utrecht ontbrak de diepgaande middenvelder Jens Toornstra, die begin komende week na de medische keuring een 4-jarig contract bij Feyenoord ondertekent. Trainer Rob Alflen kon wel weer beschikken over de Australische international Tommy Oar. De 18-jarige aanvaller Issa Kallon maakte zijn debuut bij FC Utrecht, dat 10 jaar geleden in De Kuip voor de laatste keer won van Feyenoord (0-3).

Scherpe counter

Na een ietwat rommelige openingsfase nam Feyenoord onder aanvoering van spelverdeler Jordy Clasie het initiatief. Uit een reeks van kansen, onder meer voor Lex Immers, Manu, Clasie, Tonny Vilhena en Mitchell Te Vrede, wilde de verdiende openingstreffer niet vallen. Net in een fase dat FC Utrecht wat meer lef en aanvalskracht toonde, sloeg Te Vrede toe. Hij kopte in de 33e minuut fraai raak uit een vrije trap van Clasie (1-0).

Feyenoord verzuimde daarna nog voor de rust de marge te verdubbelen. Te Vrede stuitte op doelman Robbin Ruiter, waarna Immers de rebound op de paal schoot. In de extra tijd van de eerste helft kwam het vrijwel kansloze FC Utrecht verrassend langszij. Oar gaf Ruben Schaken het nakijken waarna Nacer Barazite doelman Erwin Mulder klopte (1-1).

Na rust kon FC Utrecht de thuisploeg beter in bedwang houden. Met een dubbele wissel (Boëtius en Bilal Basaçikoglu voor Manu en Schaken) trachtte Rutten zijn wegzakkende ploeg nieuwe impulsen te geven. Maar uit een scherpe counter, waarin Sven van Beek zich simpel liet aftroeven, kwam de 18-jarige invaller Rodney Antwi tot scoren (1-2). Het aangeslagen Feyenoord dwong daarna niets meer af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen