VOETBAL30 jun '14 16:08

Zwitsers hopen op hun 'Alpen-Messi'

Auteur: ANP Nieuws

SÃO PAULO (ANP) - De Zwitserse voetbalfans hebben voor dinsdag al hun hoop gevestigd op hun eigen 'Alpen-Messi'.

EPA
EPA

Xherdan Shaqiri maakt zijn status tot dusverre waar tijdens dit WK, met onder meer drie doelpunten tegen Honduras. Maar de speler van Bayern München neemt het nu op tegen het Argentinië van de enige echte Messi: Lionel.

Shaqiri is net als de sterspeler van FC Barcelona klein van stuk en een constant gevaar voor het doel van de tegenstander, al kan hij natuurlijk niet tippen aan de status van de Argentijnse superster die niets minder dan de wereldtitel als doel heeft in Brazilië. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen, 2 jaar geleden, maakte Messi drie treffers en redde de pas 22-jarige Shaqiri de Zwitserse eer: 3-1.

,,Het is een goede ploeg met een paar topspelers. Met name Shaqiri en Seferovic moeten we goed in de gaten houden'', keek de Argentijnse verdedigende middenvelder Javier Mascherano vooruit naar het duel dat dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd in São Paulo begint.

Hitzfeld

Nooit eerder wonnen de Zwitsers van Argentinië. ,,Uiteraard zijn we de outsider, we hebben niets te verliezen'', meent bondscoach Ottmar Hitzfeld. Zwitserland bereikte voor het laatst de laatste acht bij een WK in 1954, toen als gastheer. ,,We kunnen geschiedenis schrijven. In één duel is alles mogelijk", denkt de Duitser die na het WK zijn trainersloopbaan beëindigt.

Argentinië mist de geblesseerde aanvaller Sergio Agüero. Zijn plaats wordt normaal gesproken ingenomen door Ezequiel Lavezzi die dan samen met Messi en Gonzalo Higuaín een gevreesd aanvalstrio vormt. ,,Een mandekker zetten op Messi heeft geen zin'', meent Hitzfeld, die vermoedelijk met dezelfde basiself begint als tegen Honduras. ,,We moeten eigenlijk een muur optrekken.''

Gerelateerde artikelen