VOETBAL27 mrt '14 21:16Aangepast op 27 mrt '14 21:54

Al 2,5 miljoen WK-tickets verkocht

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - De wereldvoetbalbond heeft tot dusver al 2,56 miljoen WK-tickets verkocht.

EPA
EPA

Dat maakte Thierry Weil, de marketingchef van de FIFA, donderdag tijdens een persconferentie bekend. Voor de wedstrijden van het titeltoernooi in Brazilië zijn in totaal 3 miljoen toegangsbewijzen beschikbaar. In de huidige verkoopronde, die nog tot 1 april loopt, zijn bijna 300.000 kaartjes in de man gebracht.

De laatste fase van de voorverkoop begint op 15 april. Weil vertelde dat drie dagen later voor het eerst ook de loketten van de 12 WK-stadions opengaan. Dat zal drie achtereenvolgende weekeinden het geval zijn.

De 'kaartenbaas' liet tevens weten dat ruim een half miljoen tickets via een koeriersdienst naar de kopers toe komen. Het kan maximaal 2 weken duren voordat ze op het juiste adres worden afgeleverd. Weil herhaalde nog eens dat er streng zal worden gecontroleerd op eventueel tegen woekerprijzen doorverkopen van plaatsbewijzen en op ander misbruik.

De FIFA probeert te voorkomen dat een zwarte markt ontstaat. Mensen die kaartjes hebben besteld maar bij nader inzien toch niet naar de wedstrijden van hun keus (kunnen) komen, wordt verzocht die via het internetplatform fifa.com terug te geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen