VOETBAL14 sep '14 16:25

Cambuur in top drie na zege op Groningen

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - Er komt maar geen einde aan de goede prestaties van SC Cambuur in de eredivisie.

ANP
ANP

De Friezen wonnen zondag voor eigen publiek met 3-0 van FC Groningen en zijn daardoor na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen. De ploeg van trainer Henk de Jong staat zelfs verrassend derde.

De Friese ploeg, die al de derde zege op rij boekte, kreeg voor de aftrap wel een tikje te verwerken. Aanvalsleider Michiel Hemmen haakte vanwege een blessure af in warming-up. Daniël de Ridder kreeg daarom links voorin een basisplaats van De Jong. Diens collega Erwin van de Looi liet al voor de vijfde wedstrijd op rij dezelfde 11 spelers aantreden.

Het begin van het duel was alleraardigst, met kansen voor beide ploegen. De beste mogelijkheid was voor Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan van Cambuur kopte vrij voor doelman Sergio Padt echter niet hard en zuiver genoeg, waardoor de keeper weinig moeite met zijn poging had. Cambuur bleef vervolgens de betere ploeg, zonder overigens echt tot kansen te komen.

Rusnák

Vlak na rust was het wel raak voor Cambuur. Albert Rusnák speelde zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij en schoot de bal vervolgens hard in de verre hoek. Groningen leek van slag door die treffer, want in een tijdbestek van 2 minuten, in de 56e en 57e minuut, kreeg de ploeg liefst vier gele kaarten, allemaal het resultaat van twee forse schoppen op Rusnák. De licht ontvlambare Slowaak moest zelfs door ploeggenoot De Ridder tot bedaren wordt gebracht.

Met name Rasmus Lindgren bleek vervolgens hardleers. De Zweedse middenvelder van Groningen pakte in de 62e minuut al zijn tweede gele kaart, na een tikje tegen de enkel van De Ridder, en mocht gaan douchen. Cambuur had vervolgens geen kind meer aan Groningen en een kwartier voor tijd besliste Ogbeche de wedstrijd. De Nigeriaan krulde de bal van net buiten het strafschopgebied buiten bereik van Padt in de bovenhoek. Tien minuten voor tijd tikte invaller Sander van de Streek ook nog eens de 3-0 binnen.

Gerelateerde artikelen