VOETBAL19 okt '14 16:29

Go Ahead weer de baas over PEC

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - PEC Zwolle heeft voor het tweede seizoen op rij de IJsselderby bij Go Ahead Eagles verloren.

ANP
ANP

De Deventenaren legden zondag met een flitsende eerste helft de basis voor de overwinning op de rivaal uit Zwolle: 3-2. Dat was voor de ploeg van trainer Ron Jans, die Ajax 2 weken geleden nog knap op 0-0 hield, een behoorlijke tik.

Jans hamerde er vooraf nog op dat hij resultaat wilde zien in Deventer. Niet alleen vanwege het verschil op de ranglijst, maar ook om revanche te nemen voor de oorwassing van een jaar geleden. PEC verloor toen met 4-1 in de Adelaarshorst en werd overlopen door het felle Go Ahead. Hoe Jans zijn mannen ook had proberen te inspireren, het bleek al snel dat de gekozen motivatiespeech niet werkte.

De thuisclub startte furieus en had al binnen 7 minuten succes. Fernando Lewis leverde een zuivere voorzet af op Jeffrey Rijsdijk. De middenvelder tikte de bal resoluut langs doelman Warner Hahn: 1-0. PEC werd niet wakker van de snelle achterstand, want 7 minuten later lag de 2-0 ook al achter Hahn. Na een scrimmage schoot Lewis de bal binnen. De revanche waar Jans zo op hoopte leek dus ver weg, al kwam zijn ploeg via Stef Nijland wel terug in de wedstrijd. Hij schoot van ver de 2-1 binnen. Even later had Nijland de gelijkmaker op de schoen, maar hij raakte met zijn schot de lat.

Brama

Met die twee kansen, waarvan één werd omgezet in een doelpunt, waren de mogelijkheden van PEC ook wel genoemd. Dat gold niet voor Go Ahead, dat de marge van twee nog voor rust herstelde. Bart Vriends werd na ruim een half uur volledig over het hoofd gezien bij een hoekschop. De verdediger kopte de bal hard achter Hahn: 3-1.

Jans kreeg in de rust de kans de boel weer op scherp te zetten bij zijn ploeg. Dat leek te lukken. PEC had de wedstrijd in de tweede helft beter onder controle, maar tot grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Mede door de inbreng van Wout Brama, die donderdag een contract voor de rest van dit seizoen tekende in Zwolle, drong PEC wel meer aan en de 3-2 viel ook via de Tsjech Tomas Necid.

Go Ahead ging een benauwd laatste kwartier in. Brama kreeg nog een grote kans op de 3-3, maar de middenvelder schoot hoog over. De thuisclub hield stand, tot grote vreugde van het publiek in de Adelaarshorst.

Gerelateerde artikelen