VOETBAL28 jun '14 18:25Aangepast op 28 jun '14 19:11

Onderzoek naar WK-debacle Ghana en Kameroen

Auteur: ANP Nieuws

SALVADOR (ANP/RTR) - De vroege uitschakeling van zowel Ghana als Kameroen krijgt een politiek staartje.

EPA
EPA

De presidenten van beide Afrikaanse landen kondigden zaterdag aan dat er een onderzoek komt naar wat er misging in Brazilië. Ghana wist alleen tegen Duitsland een punt te pakken (2-2). Kameroen verloor zelfs alle drie de wedstrijden in de poulefase.

De Ghanese president John Mahama maakte in Equatoriaal-Guinea op een top van Afrikaanse regeringsleiders bekend een commissie in te stellen die de slechte prestatie van zijn land gaat onderzoeken. Paul Biya, zijn collega uit Kameroen, eiste binnen 1 maand een rapport over ,,de oorzaak van de roemloze campagne van de 'Ontembare Leeuwen' op het WK van 2014.''

De voetbalploeg van Kameroen liet al voor het WK van zich horen door het vertrek naar Brazilië met bijna 24 uur te vertragen omdat ze meer geld wilden van de nationale bond. De Ghanezen dreigden zelfs tijdens het WK met een staking. De regering van Mahama stuurde een vliegtuig met 3 miljoen dollar cash naar Brazilië om dat te voorkomen.

De spelers onderling toonden zich ook niet bepaald op hun positiefst. Zo deelde Kameroener Benoit Assou-Ekotto een kopstoot uit aan een medespeler. De Ghanezen Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari werden uit de selectie gezet vanwege ruzies met respectievelijk bondscoach Kwesi Appiah en een Ghanese official. Het slechte presteren van Ghana kostte bovendien de sportminister en zijn plaatsvervanger hun banen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen