VOETBAL24 aug '14 19:03Aangepast op 24 aug '14 19:39

Van Gaal pakt eerste punt met Manchester

Auteur: ANP Nieuws

SUNDERLAND (ANP) - Coach Louis van Gaal heeft zondag met Manchester United zijn eerste punt in de Premier League veroverd.

EPA
EPA

Bij Sunderland zag Van Gaal zijn formatie met 1-1 gelijk spelen. Een week eerder had Van Gaal gedebuteerd in de Engelse competitie met een nederlaag op eigen veld tegen Swansea City.

Door Juan Mata kwam Manchester United na 17 minuten op voorsprong. De Spanjaard scoorde op aangeven van Antonio Valencia. Na een half uur was het alweer gelijk. Jack Rodwell was daarvoor verantwoordelijk. Hij kon van dichtbij inkoppen na een voorzet van de Zweed Sebastian Larsson.

Robin van Persie speelde voor het eerst weer mee met Manchester United. Vorige week was de aanvaller nog niet fit genoeg om te worden opgesteld. Van Gaal verving de international na ongeveer een uur voor Danny Welbeck. Sunderland speelde met Patrick van Aanholt als linksachter. Hij speelde vorig seizoen nog bij Vitesse.

Gemengde gevoelens

Van Gaal had naderhand gemengde gevoelens. ,,We kwamen door een fantastische goal op voorsprong. Daarna stonden we de tegenstander echter te veel spelhervattingen toe. Uit één daarvan scoorde Sunderland ook. In het tweede deel hadden we wel meer balbezit en waren we dominanter, maar aan de andere kant creëerden we minder kansen dan vorige week. Dat was dan wat minder.''

Van Persie vond naderhand dat er meer had ingezeten. ,,We kwamen door een goed doelpunt op voorsprong, maar kregen uit een hoekschop onnodig de gelijkmaker om de oren. Daarna waren we in balbezit te slordig, waardoor we te weinig kansen uitspeelden.'' Van Persie zei zich fit te voelen. ,,Ik verheug me alweer op de volgende wedstrijd.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen