VOETBAL25 jun '14 13:47

Lastige uitgangspositie Portugal en Ghana

Auteur: ANP Nieuws

BRASILIA (ANP) - Al spelen Portugal of Ghana donderdag in hun laatste groepswedstrijd de sterren van de hemel, wanneer de concurrenten Duitsland en Verenigde Staten op een gelijkspel uitkomen is zelfs een riante overwinning voor beide teams van nul en generlei waarde.

EPA
EPA

In hun eerste onderlinge confrontatie ooit zal daarom de score van het andere duel in groep G nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De Portugezen hebben daarbij ook nog veruit het slechtste doelsaldo. ,,We hebben een wonder nodig'', concludeerde verdediger Joao Pereira, die de offensieve problemen van zijn ploeg ook kent. Sterspeler Cristiano Ronaldo is verre van topfit terwijl de aanvallers Hugo Almeida en Hélder Postiga met blessures aan de kant blijven. Daartegenover staat de terugkeer van de in het vorige duel geschorste verdediger Pepe.

Ghana-coach Kwesi Appiah moet het ontbreken van Sulley Muntari opvangen. De strateeg is geschorst voor het duel dat donderdag om 18.00 uur begint. Michael Essien lijkt de meest logische vervanger bij Ghana dat net als Portugal met 1 punt aan de slotwedstrijd begint. Duitsland en Verenigde Staten heben ieder 4 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen