VOETBAL2 nov '14 16:32

Heracles heeft geen moeite met 10-tal Eagles

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Heracles heeft zondag eindelijk de laatste plaats in de eredivisie verlaten.

ANP
ANP

De ploeg van coach John Stegeman versloeg Go Ahead Eagles in Deventer met 3-1 dankzij drie doelpunten van invaller Bryan Linssen. Go Ahead-speler Deniz Türüç speelde een negatieve hoofdrol. De middenvelder dupeerde zijn ploeg door volkomen onnodig tegen een rode kaart aan te lopen.

Türüç kwam in de 21e minuut met gestrekt been in op Fahd Aktaou en arbiter Bas Nijhuis trok volkomen terecht de rode kaart. Go Ahead, dat op dat moment met 1-0 leidde, moest noodgedwongen achteruit terwijl het zo aardig aan het duel begonnen was. Vergeten leek de bekernederlaag van woensdag, na strafschoppen tegen FC Twente. De ploeg van trainer Foeke Booy trok gretig ten aanval en kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Marnix Kolder kopte raak uit een voorzet van Jeffrey Rijsdijk. Er was balverlies van Simon Cziommer aan voorafgegaan.

Na het vertrek van Türüç kantelde de wedstrijd volledig. Go Ahead werd in de verdediging gedrukt door Heracles dat kort voor rust aanvoerder Mark-Jan Fledderus geblesseerd zag uitvallen. Kort ervoor had spits Wout Weghorst de beste kans op de gelijkmaker gemist. Coach John Stegeman bracht Linssen, naar later bleek een gouden wissel.

Verdiende gelijkmaker

De invaller onderscheidde zich kort na rust met de verdiende gelijkmaker. Linssen kopte de bal uit een voorzet van Thomas Bruns knap in. Doelman Mickey van der Hart, de uitstekende vervanger van de zaterdag geblesseerd geraakte doelman Erik Cummins, stond aan de grond genageld.

Heracles bleef de betere ploeg. Het wachten was op een doelpunt. Mike te Wierik miste de bal op een haar uit een voorzet van Cziommer. In de 68e minuut kon Van der Hart een kopbal van Oussama Tanane nog net uit het doel tikken maar Linssen reageerde alert. De tweede overwinning van het seizoen was binnen voor de Almeloërs, die Linssen in blessuretijd nog zijn derde treffer zagen maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen